Доверието на европейците във ваксината срещу COVID-19 на АстраЗенека-Оксфорд е спаднало

...
Доверието на европейците във ваксината срещу COVID-19 на АстраЗенека-Оксфорд е спаднало
Коментари Харесай

Спад на доверието във ваксината на АстраЗенека установява проучване |

Доверието на европейците във имунизацията срещу COVID-19 на АстраЗенека-Оксфорд е спаднало през последните две седмици, на фона на безпокойства от възможни странични резултати, откри социологическо изследване на ЮГов, оповестиха Ройтерс и Франс прес.

Ваксината е считана за по-опасна, в сравнение с по-безопасна измежду интервюираните във Франция, Германия, Испания и Италия, съгласно изследването, осъществено от 12 до 18 март измежду 8000 души в седем европейски страни.

Във Франция недоверието към имунизацията на АстраЗенека мощно е повишено: 61 % от интервюираните са дали отговор, че не я считат за безвредна (с 18 процентни пункта повече по отношение на сходно изследване през февруари), против единствено 23 %, които я считат за безвредна.

В Германия близо 55 % от интервюираните германци (+15 процентни пункта) споделят, че тя не е безвредна, до момента в който по-малко от една трета я считат за безвредна.

Във Англия, назад, над три четвърти от интервюираните имат доверие на имунизацията на шведско-британската компания, въпреки че този % леко е понижен до 77 % (-4 процентни пункта).

Доверието в сигурността на имунизациите на Пфайзер и Модерна не се е трансформирало, съгласно изследването на ЮГов.

На фона на увеличаващото се съмнение във имунизацията на АстраЗенека, от фармацевтичната компания оповестиха резултатите от третата фаза на клинични проби в Съединени американски щати. Според тях, а не 67%, както по-рано беше оповестено. Според известието на АстраЗенека ваксината не предизвиква съществени странични резултати и предотвратява тежки и умерени форми на ковид.

Очаква се АстраЗенека да кандидатства за незабавно утвърждение от Американската организация по храните и медикаментите. Оксфордската ваксина обаче може и да не е нужна в Щатите, написа " Ню Йорк таймс. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР